Gå til innhold
Arkivverket

[#61876] Herøy vielsen etter emigrasjon


Gjest Joy Sundrum
 Del

Recommended Posts

Gjest Joy Sundrum

Kirkeboka Herøy i Nordland stå at Alf Lindgren Larssen g. 10 apr 1917 m. Kristina Gustave Lorents in kirken der. [url="http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070214690181.jpg>Lenke Men på høyre, står det at vielsen var i Baklandet i Trondheim på reisen til Amerika. Emigranter fra Trondheim: Lenke Hva betyr det at Alf Lindren Larssen reiser to ganger fra Trondheim? Og, DA Emigranter står at Kristina avreiser 29 jan 1917 men det er ikke mulig. Lenke Vielsen i Bakklandet:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Randi Haugros

Alf reiste nok til Amerika to ganger. Første gang reiste han i 27.10.1910: LenkeI emigrantprotokollen står både Alf og Kristine oppgitt som ug, altså ikke gift. I Bakklandet kirkebok står det at de har tatt ut lysning og at de skulle vies 10. april. Notatene i margen: Ingen lysn. grundet uopsættelig reise til Amerika. Reisetilatelse av Herø lensmannskontor brudg. 1?/3 17 og brud 13/1 17.Spørsmålet er om de i det hele tatt giftet seg før de reiste i januar 1917??? Mvh Randi Haugros

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest marit johansen

he travels there second time - 'Gj.reise til amerika'(kirkeboka)../.'har tidl. v'ret i Amk'(Emigranter). -Has previous visit Amerika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Joy Sundrum

Takk, Randi og Marit. Bakklandet kirkeboka står 'Ingen lysn. grundet uopsættelig reise til Amerika.' (takk at du kunne lese det, Randi) Derfor betyr det at de giftet seg men det var ikke lysningene? (Therefore does it mean that they married but there weren't banns?) Takk igjen, Joy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.