Gå til innhold
Arkivverket

[#61882] Hovden, Florø, litt hjelp


Gjest morten undseth
 Del

Recommended Posts

Gjest morten undseth

Min kone har kommet nærmere på sporet av sin bestefar fra øya Hovden, nordvest for Florø, men kan noen kanskje hjelp med noe alikevel. vi har fått god hjelp i Florø, men prøver litt denne kanalen også. vi har fått vite, og det passer bra med det vi har hørt tidligere også at han var døbt Didrik Samson Olai Peders (pedersen?) 1883-1944, det er rimelig sikkert at han dør i Ski i Østfold. Videre er han i FT for 1900 hørende under gården Hovden på øya Hovden, Kinn prestegjeld.men vi finner han ikke født eller annet i kirkebøker, ei heller hans foreldre,Ser i folketellingen at det står: tal pers: 3 pers tilstades: 3 pers heimehøyrande:3 er det slik da at han er enebarn eller kan det finnes søsken?er det noen som kan ta seg bryet med å se etter de? eller noen ev. søsken? Vi er takknemlig for alle hint eller hjelp. vi finner han i FT 1900 under sogn og fjordane, Kinn, der han står som Dedrik (skrivefeil for Didrik) Pedersen, 1883, videre hans far Peder Jakobsen 1849, hans mor Henrikke Didriksen ! 1844har og fått vite at han dro til Voss 1902 for å jobbe på Jonassens Hotel, deretter i 1909 til Christiania og videre til Moss Hotel ( I Moss i Østfold?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest morten undseth

hei igjen og takk for all hjelp og tips. vi mener og tror alt dette stemmer. det dere har funnet frem til hjelper virkelig! det ansporet oss til å titte litt nøyere etter og vi fant to søsken i minesteralbok for Kinn, A6 1857-1885,til den 'savnede bestefar', en søster under nr. 66 :[url="http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070112350503.jpg>Lenkeog en bror i 1877, nederst på siden (døbt i Bremanger er det det det står?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest morten undseth

via kirkeverge i ski kommune har vi fått bekrefet at bestefaren didrik s.o.p hovden døde i ski, han er gravlagt ved ski kirke , død 21/3 1944. gravstøtten er fjernet i 1997, ved siden av lå Ragnhild Hovden,død 1938, dette må mest sansylig være hans kone, vi får lete litt videre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest morten undseth

I bladet som heter Østlandsbladet på microfilm på statsarkivet i oslo fant vi en artikkel om hans uventede død rettet til 17/3- 1944, t.o.. med bilde!Artikklen var skrevet 21/3-1944. Veldig interesant forøvrig.Først innlegg skriver jeg Ski i Østfold, Ski ligger imiddlertid i Akershus, rett nord for grensen til Østfold.I tillegg må hans kone være død etter han, vi må ha husket feil når vi skrev 1938 i forrige innlegg. Dette ut i fra skiftepapirer som vi fant frem etter min oknes far.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest morten undseth

ny info og kunnskap har tilkommet oss, kan og vise til innlegg under telemark, kunnskap om ingeborg halvorsen, f. vangsnes, men legger til kopi av en flott plakat som vi fikk fra opplandsarkivet i dag. der var vi heldige..

bilete5551.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.