Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Olaf M. Gylseth Selnes

[#62082] Postkortene og 'den stumme handelsreisende'”

Recommended Posts

Gjest Olaf M. Gylseth Selnes

Før i tiden var det vanlig at varegrossistene sendte sine representanter, kalt handelsreisende, ut for å møte handelsmennene rundt omkring i landet. De handelsreisende hadde da med seg vareprøvene og viste dem frem.Firmaet M.M. Lohme var en av de fimaene som tidlig på 1900-tallet brøt denne tradisjonen. Istedenfor å sende handelsreisende for å tilby sine postkort og konvolutter m.v., sendte firmaet sin priscourant (prisliste) i posten og kalte trykksaken ”Den stumme handelsreisende.”Spørsmålet mitt er: Hvor hadde firmaet M.M. Lohne sine lokaler? Var det i Kristiania eller i Kristiansand S. eller begge steder?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne B. Kristiansen

Ved søk på Antikvariat.net så finner en flere eksemplarer. Bruk søkeordet: HandelsreisendeDet kommer tydlig fram at firmaet Lohne kommer fra Kristiansand S.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olaf M. Gylseth Selnes

Jeg takker både Reidar Oddløkken, Folldal og Arne B. Kristiansen, Oslo for svarene deres. Søket på Antikvariat.net ga sikker evidens for at trykkeriet til M.M. Lohne lå i Kristiansand S. Har bestilt tillegget fra 1910 til den tidligere utgitte priscouranten.Atter en gang, takk for hjelpen! Hilsen OMGS

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.