Gå til innhold
Arkivverket

[#62286] Tønne Huitfeldt Compagnie


Gjest Anita Gundeid
 Del

Recommended Posts

Gjest Anita Gundeid

Er det noen som vet hvor jeg kan finne mer opplysninger om Tønne Huitfeldt Companie? Jeg søker nærmere opplysninger om Torger Pedersen Holmboe som var soldat i dette kompani i 1754.Mvh Anita Gundeid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

du kan starte med Ovenstads plansjeverk (i Riksarkivet) over den norske hær, og deretter gjennomgå militærrullene for det riktige kompaniet i Riksarkivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per B. Lilje

Eller du kan se i Olai Ovenstads 'Militærbiografier' (tilgjengelig på mange større bibliotek) hvilket kompani av den norske hær Tønne Huitfeldt var sjef for i 1754. Det har vært hauger av norske offiserer i Huitfeldt-slekten fra oberst Tønne Huitfeldt (1625-1677) til i dag (f.eks. generalløytnant Tønne Huitfeldt (1925-2007)). Sønner av den første var kommandør Iver Huitfeldt (1665-1710), generalløytnant Henrik Jørgen Huitfeldt (1674-1751) og general Hartvig Huitfeldt (1677-1648) som alle utmerket seg under Store Nordiske Krig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Steinar Hansen

Iflg. Ovenstad var en Tønne Huitfeldt (sekond)major ved Ulrichsdals gevornbe infanteriregiment i 1754. Han døde for øvrig året etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.