Jump to content
Arkivverket

[#62383] Vardal i Oppland - Ole Olsen Eegs sønn Hans vies i Våler i Hedmark 6 jun 1855.


Guest Guro Reinhart

Recommended Posts

Guest Ann-Mary Engum

Med forbehold om at det kan være to som heter Ole Olsen Eeg.Ser ut som Ole Olsen Eeg får et uekte barn ,Hans,1822, med Oline Olsdatter ,og så et barn Hans,med kona Agnethe Jensdatter i 1823.

Link to post
Share on other sites
Guest Hilde Rossing

For meg synes det å se ut som det er to Ole Olsen Eeg. Far og sønn. Ole sr.(f. 1772) er gift med Agnete og de er foreldre til Hans 1823. Ole jr.(f.1799) blir far til Hans 1822. Men er slett ikke sikker, halve Norge het jo Ole Olsen på den tida!Må undersøkes nøye.Mvh Hilde

Link to post
Share on other sites
Guest Guro Reinhart

Jeg takker begge to. Jeg får forske viderer på hva som skjedde med de 2 Hans Olsen med fedre Ole Olsen Eeg.På Gjøvik Toten Slektshistorielags sider leste jeg om den nye Vardal boken - og lurte derfor om om noen hadde den og skunne slå opp for meg.Jeg legger inn et nytt spørsmål om Vardalboken med henvisning til dette innlegget, tenker jeg.Finner en Ole Olsen Eeg som utvandrer til Amerika 54 år gammel 6 apr 1853, det må være sønnnen, og han reiser alene etter hva jeg kan lese.I FT 1865 under Silkoset i Våler er Hans Olsen med familie ført opp - ingen datter ved navn Agnethe eller Oline.Finner heller ingen under Eeg i 1865 som kan ha forbindelse med familien.Takk igjen for innspill!Hilsen Guro

Link to post
Share on other sites
Guest Heljar Westlie

Når det gjelder den nye Vardal-boka, så er ikke den helt ferdig ennå. Det gjenstår å legge inn en del korrigerer og å gjøre et oppslag nå kan derfor vise uriktigheter. Forøvrig så finnes den bare i et par eksemplarer som brukes for korrekturlesing/sjekking.Vent litt, så er den klar. Info kommer på lagets webside.

Link to post
Share on other sites
Guest Arild Kompelien

Alderen til Hans er noe uklar. Ved Ft. 1865 er han 47 år, ved Ft. 1900 sagt være født 1819, og ved død på Silkoset 22.08.1902 oppgis han å være født 1818 i Vardal. Disse tre aldersangivelsene er da samstemte om fødsel 1818/19, men alder ved vielse indikerer 1823.Jeg så i full fart over konfirmerte i Vardal, men fant ingen Hans Olsen med far Ole Olsen fram til 1843(det gikk fort så jeg kan ha oversett en).

Link to post
Share on other sites
Guest Geir Thorud

Boka omhandler kun et par husmannsplasser, Eegstuen eller andre Eegseier er ikke dekket.I boka er Hans f.1823 oppgitt død 1833, men jeg har ikke sjekket kildene, så det kan være feil.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.