Gå til innhold
Arkivverket

[#62662] Børnepengene


Gjest Greta Storm Ofteland
 Del

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

I Digitalarkivets databaser dukker av og til benevnelsen 'Børnepenger' opp. Det skulle være interessant å få vite litt mer om hvilke lover og regler 'Børnepengene' omfattes av f.eks. når det gjelder bruk og kontroll av disse. Hva med barna som da kom inn under 'Børnepengene'. Ble disse registrert med eget navn i det offentlige? Hva med arv osv. Hva finnes av kilder for Bergen på 16 - 17 hundretallet m.m. Med vennlig hilsen Greta Storm Ofteland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

'Børnepengene' var umyndiges arvede midler, og vil derfor normalt la seg finne igjen i arvebøkene (bevart i Bergen fra 1670-årene av)/overformynderrullene. I perioder ble 'børnepengene' lånt av Kongen (f. eks. krigen 1643-1645), og det er da ført eget regnskap over dem. Disse regnskapene for Norge ligger i Riksarkivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.