Gå til innhold
Arkivverket

[#62735] Bolette Andersdatter, døpt i Skjeberg 1846. Hvem var faren?


Gjest Magne Halvorsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Magne Halvorsen

Bolette Andersdatter ble født utenfor ekteskapet 28.02.1846 og døpt i Skjeberg 01.03.1846. Moren var Tjenestepige Lovise larsdatter Lilledalsplads og faren Tjenestedreng Anders Andersen paa Naalum. Faren skal visstnok være svensk. Har noen kjennskap til mannen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moren Lovise Larsdatter er konfirmert i Skjeberg 1.10.1843: nr. 28. Foreldrene er oppgitt til å være: Lars Andersen Trodset og Pige Oliana Andersdatter. Ved konfirmasjonen er det angitt at Lovise har født to barn utenfor ekteskap, Bolette og et annet barn.Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7440&idx_id=7440&uid=ny&idx_side=-199>Lenkepermanent bildelenke: Lenke(Lovise er også dermed et barn født utenfor ekteskap).Bolette har en halvsøster, som også er født utenfor ekteskap: Johanne Lovise Far: Ungkarl Farver Johan Hendrik Hansen i SarpsborgPermanent Sidelenke: LenkePermanent Bildelenke: LenkeMoren til Lovise (Mormor til Johanne Lovise og Bolette) er oppgitt som anmelder i kirkeboken.Hun giftet seg med Johannes Jonasen fra Sverige. Nr: 1permanent sidelenke: Lenkepermanent bildelenke: LenkeDet er angitt at Johannes er enkemand. Kanskje det er angitt noe om Bolette og Johanne Lovise ( Lovise sine to døtre) i forbindelse med at han har foretatt et skifte for å kunne gifte seg på nytt?De flytter ut av sognet i 1860 ( nr. 36 og 37)Permanent bildelenke: LenkeDet står ingenting om eventuelle barn.Vet at du spurte om faren til Bolette, hvor han var kommet fra. Grunnen til at jeg la inn informasjonen over er slik at du kan følge Lovise sin videre vei og om du på den måten kan finnne informasjon om Anders 'bakveien'. F.eks. når hun dør kan det være at det er foretatt et skifte og at det i det står noe om hennes to barns fedre? De måtte jo ha betalt Lovise ( vil jeg tro i allefall) eller på annen måte 'ha gjort opp for seg'. Dette kan være notert i forbindelse med papirer når Lovise døde.Et tips for å finne Anderss Anderse kan være å gå inn i eventuelle regnskap som har tilhørt gården Naalum i Skjeberg dersom du har tilgang på det. Mulig det kan være noen registringer som kan hjelpe deg videre dersom noe slikt eksisterer.Det finnes en database på Digitalarkivet hvor det er registerert alle innflyttede svensker til Østfold. Kanskje du kan finne vedk. der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.