Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Odd Jan Andersen

[#62930] Historia til en husmannsplass

Recommended Posts

Gjest Odd Jan Andersen

Jeg har kommet over det som er rester av en husmannsplass i Gjesdal kommune i Rogaland. Restene er i form av steingjerder, grunnmurer, røyser, murer for jordstykker osv. Hvordan kan jeg bruke digitalarkivet til å lete opp historien til en slik plass ? Hvilke arkiver er naturlige å bruke utover digitalarkivet ? Jeg har prøvd en del uten særlig hell men har likevel funnet noe via folketelling og kirkebøker. Har også funnet noe ved å snakke med folk i området.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Man skal ha håp om å finne tinglyst husmannskontrakter, i hvert fall etter ca. 1850. Disse vil være å finne i panteregister/pantebøker. Husmannskontraktene vil kunne fortelle om vilkårene husmannen etablerte seg under.Kirkebøkene kan fortelle om hvor folk bodde ved barnedåp m.m. Folketellingene kan fortelle om bosted og ofte om kreaturhold og utsæd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.