Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ted Lier

[#62959] Tyding kirkebok - Oslo Domkirke 1839

Recommended Posts

Gjest Ted Lier

Håper å få vite alt som står om # 127, Thorvald Ferdinand, på side 135.Lenke Hvorfor står det ikke navn på noen faddere ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

I feltet for faddere er det notert 'Ej heller', noe som refererer til fadderfeltet for foregående barn, der det står 'Barnet oplevede ikke daabens Stadfæstelse i kirken'.Torvald Ferdinand ble hjemmedøpt av Madam Linde 19. mars 1839, men døde altså før denne dåpen ble bekreftet i kirken. Han var født allerede 8. desember 1838 (så hjemmedåpen var nok en hastesak da man skjønte at han ville dø) - foreldrene var den avdøde borgertamburen Knut Julsen og hustru Kristine Mortensdatter. De bodde på Vaterland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ted Lier

Hei, og takk for svar !Litt spesiellt og rart dette her. Hans far, Knud Juulsen, døde nemlig samme dag som Thorvald Ferdinand ble hjemmedøpt ! Knud hadde da ligget på sykehuset noen dager.[url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7243&idx_id=7243&uid=ny&idx_side=-246>LenkeKanskje dette også var en grunn til at Thorvald Ferdinand ble døpt så 'raskt'.Jeg fant også forøvrig Thorvald Ferdinands død (27/4.1839)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.