Gå til innhold
Arkivverket

[#62959] Tyding kirkebok - Oslo Domkirke 1839


Gjest Ted Lier
 Del

Recommended Posts

Gjest Kristian Hunskaar

I feltet for faddere er det notert 'Ej heller', noe som refererer til fadderfeltet for foregående barn, der det står 'Barnet oplevede ikke daabens Stadfæstelse i kirken'.Torvald Ferdinand ble hjemmedøpt av Madam Linde 19. mars 1839, men døde altså før denne dåpen ble bekreftet i kirken. Han var født allerede 8. desember 1838 (så hjemmedåpen var nok en hastesak da man skjønte at han ville dø) - foreldrene var den avdøde borgertamburen Knut Julsen og hustru Kristine Mortensdatter. De bodde på Vaterland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, og takk for svar !Litt spesiellt og rart dette her. Hans far, Knud Juulsen, døde nemlig samme dag som Thorvald Ferdinand ble hjemmedøpt ! Knud hadde da ligget på sykehuset noen dager.[url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7243&idx_id=7243&uid=ny&idx_side=-246>LenkeKanskje dette også var en grunn til at Thorvald Ferdinand ble døpt så 'raskt'.Jeg fant også forøvrig Thorvald Ferdinands død (27/4.1839)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.