Jump to content
Arkivverket

[#63026] Hans Olsen og Maria Larsdatter, Ringsaker


Guest Stein Ole Kjær

Recommended Posts

Guest Stein Ole Kjær

Har forsøkt å friste noen til å se på denne før, men her kommer visst selv de beste til kort.Hans Olsen død før 1823 var gift med Maria Larsdatter konf. 20.10.1805 i Ringsaker.De ble gift 10.4.1812 i Ringsaker Kirke.Har ikke vært i satnd til å finne ut hvem denne Hans Olsen er - hvor han er født, hvem foreldrene er og når og hvor han egentlig dør.Stein

Link to post
Share on other sites
Guest Torodd Kinn

Her er vigselen i 1812 (høgre side): Permanent sidelenke: LenkeParet er kalla Hans Ols. Nyhuus og Maria Larsd. Snilsberg.Forlovarane ser ut til å heite Tommes Jonss. og Jon Tommess. Nyhuus (far og son?).

Link to post
Share on other sites
Guest Stein Ole Kjær

Har innført kilder når det gjelder vigsel, konfirmasjon til Maria, dåpen til sønnen Ole (f. 27..9.1812). Ole ble konf. 21.6.1829 og da var moren gift igjen med Lars Henriksen (gift 13. nov. 1823.Har derimot ikke kommet lenger med å fastslå rett Hans.Stein

Link to post
Share on other sites
Guest Trond Gellein Løkken

I innlegg 2) Forlovarane ser ut til å heite Tommes Jonss. og Jon Tommess. Nyhuus (far og son?).Ja, de var far og sønn, me er ikk de som holder til på Vestre Løken i 1801. Tommes Jons. Nyhuus var født 1760 på garden Nettum på Toten. Når det gjelder Snilsberg, så har jeg notert en mann som heter Lars Larsson Snilsberg. Han var født 1756, og var gift med Berthe Hansdatter, født 1762. De hadde en datter:1. Marthe Larsdatter Snilsberg, født 1792. Hun ble gift med Ole Oleson, og i 1812 fikk de datteren Agnethe i Snilsberg. De flyttet senere til en husmannsplass under Opsal i Veldre hvor de bodde i 1827 da dattera ble konfirmert.Under folketellingen for Ringsaker i 1801, var Lars Larson husmann med jord under garden Sveinhaug, og bodde i Snilsberg (som lå som underbruk under Sveinhaug som var enkesete for presteenkene i Ringsaker). Lars med familien bodde her i 1812, da datterdatteren Agnethe ble født her.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.