Jump to content
Arkivverket

[#63036] Walbor Sivertsdatter f ca 1778 -hvor?


Guest Dag Søpler

Recommended Posts

Guest Dag Søpler

Walbor Sivertsdatter f ca 1778 (23 år ved FT 1801) befinner seg som tjener på gården Søedalen i Hemne som tjener. Hvoer kommer hun fra, og hvem er foreldrene?Har ikke funnet henne døpt i Hemne, så jeg regner med at hun er innflytter.

Link to post
Share on other sites
Guest Astrid Ryen

Hvis hun kom til Hemne før konfirmasjonen, mener jeg det er stor sjanse for at hun kom sammen med familie. Hva står det egentlig som bosted på henne ved konfirmasjonen? Er det Lændsbogten? Jeg er ikke kjent og kjenner heller ikke gårds- og plassnavn.Det blir konfirmert en Thore Sivertsen nr. 14 1798 med samme bosted:Lenke

Link to post
Share on other sites
Guest Dag Søpler

Takk for innspillene.Det er godt mulig dette er en familie, bosatt på den sør-vestlige delen av Rovatnet (ca midt demellom Vinjeøra og Kyrksæterøra). Walbor er ikke et spesielt vanlig navn i dette området på den tida, så det burde være mulig å spore henne opp.Nå har det vist seg at det var en tildels betydelig tilflytting fra bl.a Rennebu og Meldal.Kommer hun derfra?

Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

Trur nok at det er det rette ekteparet de har funne. I følgje bygdebok for Meldal tok desse to over part av Moen straks dei var gifte og Nils Lykkja nemner 3 born, Arn f. 1765 samt tvillingane, Ole og Sigrid f. 1767. Dette er alt han har å melda om denne familien og nye folk står som eigarar av garden i 1785. Truleg har Sivert og Marit måtte gå frå garden. I følgje same kjelda så var Sivert f. 1728 og det rimar jo svært godt med at han var 70 år då han døydde i 1798.

Link to post
Share on other sites
Guest Dag Søpler

Hadde en liten forhåpning til at denne Walbor var en av søsknene til Ole Sivertsen Flauget/Asplia (Hitra) siden en av hans søstre, Marit, oppholdt seg på samme gården (Søedalen) i FT 1801. Det er hun nok ikke

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.