Gå til innhold
Arkivverket

[#63046] Knut Langebraate, Spydeberg


Gjest Jan Erik Hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Erik Hansen

Hei Knut Langebraate døper sin sønn Ingvold den 23. april 1758 i Spydeberg Lenke. Ingvold flytter senere til Skiptvedt. Men hvem er Knut Langebråte? Og hvor kommer han fra? Noen som har kjennskap til han? Har ikke funnet han som død i hverken Spydeberg eller Skiptvedt. Ei heller noe om han føre denne dåpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Randi Nesje Myhr

Prøvd å lete i bygdeboka for Spydeberg. Finner ingen henvisning til Langebråte. Et par henvisninger til Aanerud i Eidsberg, men det er på slutten av 1800. I folktelling 1800 finnes Aanerud i Trøgstad, Aurskog og Fet.Tre av fadderne er oppgitt å komme fra Aanerud. Sundby hvor den siste fadderen kommer fra, finnes i Spydeberg, men ikke med i bygdeboka som er kommet ut enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Dahler

Jovisst finnes det en plass (gård) i Svinndal, Våler i Østfold som heter Langbråte. Den er omtalt i Einar Pedersens 'Våler Bygdebok' - 'Gårdshistorie for Svinndal - del 2', side 121 og videre. Der sies det ingenting om en kar ved navn Knut omkring 1758 som levde på Langbråte.Det sies i bygdeboka at Langbråte var eget gårdsbruk i høymiddelalderen, men ble liggende øde etter Svartedauen. Langbråte er nevnt i Oslo-biskopens jordbok fra 1397. Gården grodde trolig igjen med skog etter Svartedauen. På 1600-tallet ble det ryddet en husmannsplass der.Hilsen Bjørn Dahler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Erik Hansen

Får takke for hjelp og innspill igjen. Har selv lånt bygdebøkene fra Eidsberg på biblioteket og sett på Lislerud og Langebraate der. Fant en Knut Rasmussen Lislerud f. 1718 som kunne passe, men han fikk ei datter Ragnhild i 1758. Så det er vel ikke mulig å finne han. Bygdebøker for Rakkestad er det startet opp med, men ingen gitt ut enda. Så jeg får smøre meg med tålmodighet der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.