Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tom Askerøi

[#63060] Skifte 1668 etter Gunnar Vesaas, Vinje, Telemark. Hva var hans patronymikon?

Recommended Posts

Gjest Tom Askerøi

I 1668 var det skifte på Vesaas, Vinje i Telemark etter Gunnar Vesaas iflg Rikard Berge Vine og Rauland I s. 410. Her skriver også Rikard Berge at Gunnar var en Asgautsønn og at han var svigersønn til Kjetil, den forrige brukeren på Vesaas.Men da Gunnars sønn, Tor, ble begravet i 1717 skriver presten at dennes far var en Kjetilsønn og at moren, Sigrid, var en Asgautsdatter.Er det noen som har tilgang på skiftet - eller på annen måte kan kaste lys over Gunnars rette patronymikon?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

For orden skyld, her er dødsfallet til Tor i 1717 - Telemark fylke, Vinje, Ministerialbok nr. I 1 (1717-1766), Døde og begravede 1717-1719, side 136. Permanent sidelenke:  [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7998&idx_id=7998&idx_listetype=bg&idx_kjonn=&uid=ny&idx_side=-2>Lenke Permanent bildelenke: LenkeHer kan du finne skiftet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.