Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Arnfrid Mæland

[#63076] Skilt? -eller ikke gjennomført vielse i Fana 1840?

Recommended Posts

Guest Yngve Nedrebø

Det ble lyst 3., 10. og 17. mai 1840. Så alt har ligget til rette for en v ielse i siste del av mai eller juni 1840. Det står ikke noe i merknadsfeltet. Det gjør det enkelte ganger, gjerne da om at paret var blitt forlikte om å avlyse bryllupet.Her står det ikke noe, men det er åpenbart at minst en av partene har bestemt seg for å droppe vielsen. Det må vel uansett ha vært korrespondanse (rimeligvis vist til i prestens kopibok/journal) i sakens anledning før hans nye trolovelse, lysinger og ekteskap i 1841.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Arnfrid Mæland

OK. Takk skal du ha, Yngve.Da får vi bare gå ut fra at de var blitt enige om dette. Det er jo ikke nevnt i noe merknadsfelt, verken i 1840, 1841 eller ved Janas ekteskap i 1846. Og både Herman Didrik og Jana står oppført som ugifte ved de vielsene, så da ble det vel slik. Barnet de fikk i 1838 var jo uansett død i 1840.Mvh Arnfrid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.