Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arnfrid Mæland

[#63076] Skilt? -eller ikke gjennomført vielse i Fana 1840?

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Det ble lyst 3., 10. og 17. mai 1840. Så alt har ligget til rette for en v ielse i siste del av mai eller juni 1840. Det står ikke noe i merknadsfeltet. Det gjør det enkelte ganger, gjerne da om at paret var blitt forlikte om å avlyse bryllupet.Her står det ikke noe, men det er åpenbart at minst en av partene har bestemt seg for å droppe vielsen. Det må vel uansett ha vært korrespondanse (rimeligvis vist til i prestens kopibok/journal) i sakens anledning før hans nye trolovelse, lysinger og ekteskap i 1841.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfrid Mæland

OK. Takk skal du ha, Yngve.Da får vi bare gå ut fra at de var blitt enige om dette. Det er jo ikke nevnt i noe merknadsfelt, verken i 1840, 1841 eller ved Janas ekteskap i 1846. Og både Herman Didrik og Jana står oppført som ugifte ved de vielsene, så da ble det vel slik. Barnet de fikk i 1838 var jo uansett død i 1840.Mvh Arnfrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.