Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Eldbjørg Lyngstad

[#63321] Bernt Julius Muus (1832 - 1900), var han av samisk slekt?

Recommended Posts

Gjest Eldbjørg Lyngstad

B.J. Muus var født på Snåsa i Nord-Tr. Han emigrerte til Amerika, og ble stifteren av St. Olaf College. En av B. J. Muus sine etterkommere, Nathan Muus, er musiker, og opptrer bl.a. med joik. Her er noe av det som finnes på Internett om han: Fra Finnfest 2008: 'Nathan Muus has been co-editor of Báiki: The International Sámi Journal for 15 years. He explored his family’s Norwegian and Saami heritage, which led to his interest and involvement in traditional yoik music. He has relatives today involved in reindeer herding in Snaasa, Norway, and is also related to Saami in Finnmark. Nathan has learned from many yoik performers in Sámi land and while visiting North America.' Er det noen som kjenner til dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Inge Hildrum

I Snåsaboka under Krossgarden,går det fram at Muus-slekten med Alfred Muus i 1915 hadde sittet på gården i 7 generasjoner. Noen av forfedrene til Bernt Julius drev i samemisjonen, men det går ikke frem om det var noen inngiftede samer i slekten. Bernts far satt på gården og drev samtidig som landhandler, mens Bernt mor var, Birgitte Magdalena, datter av sogneprest Rynning. Farens kone nevnt i 1865 - tellingen var farens 2. kone. MvH Inge Hildrum Trondheim

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Eldbjørg Lyngstad

Her er mer om etterkommerne til B.J. Muus: LenkeEn skulle tro at Muus-familien var grundig slektsgransket, og at den eventuelle forbindelsen til det samiske skulle være kjent.Det har i hvertfall ført til stort engasjement hos noen av etterkommerne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.