Gå til innhold
Arkivverket

[#63332] Isak Wilhelm Salomonsen ?


Gjest Harald Skogli
 Del

Recommended Posts

Gjest Harald Skogli

Ungkar Isak Wilhelm Salomonsen og pige Marie Magdalene Johansdtr., Skibotten får ei datter, Jensine Emilie Charlotte f.22. februar 1885. Isak er oppgitt være født 1860, men ikke i Lyngen ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Villy Ovesen

Isak Salomonsen, født i Kåfjord i 1861, har ikke mellomnavnet Wilhelm, og kan vel følgelig sees bort fra: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=222&idx_id=222&uid=ny&idx_side=-27>LenkeDet er vel i det hele tatt vanskelig å si noe sikkert om hvem denne Isak Wilhelm Salomonsen kan være. Så vidt jeg kan se ved dåpen, så er det oppgitt at han er Kv(en), og muligheten er vel tilstede for at han er født og oppvokst i Finland og bare har oppholdt seg en kortere periode i Skibotn.Ellers finnes det en mulig kandidat i Tana, se følgende lenke, FT-1865: LenkeDenne Isak Wilhelm er født i Karunki og bor altså i 1875 sammen faren i Masjok i Tana. Han er også konfirmert i Tana i 1876: LenkeVed FT-1885 bor faren hos en August Salomonsen (sannsynligvis en bror til Isak Wilhelm):

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Villy Ovesen

Her kommer ennå en kandidat:Isak Wilhelm Salomonsen, født 16/8-1859, Muonio, Finland. Foreldre Salomon Isaksson Bäck og hustru Sofia Helena Pehrsdotter.Det interessante med denne Isak Wilhelm er at faren, Salomon Isaksson Bäck (sønn til Isak Gustav Eriksson Bäck), var nevø til Nils Petter Eriksson Bäck, hvis sønner flyttet til Skibotn og omegn omkring 1860:Nils Petter Nilsen Bäck ved FT-1875: [url="http://www.rhd.uit.no/folketellinger/ftliste.aspx?ft=1875&knr=1938&kenr=003&bnr=0064&lnr=00>Lenke (Det er oppgitt at han er født i Lyngen, men det er feil, han er født i Muonio)Karl Fredrik Nilsen Bäck ved FT-1875: LenkeJohan Erik Nilsen Bäck ved FT-1875: LenkeI tillegg finnes også Marie Johanne Isaksdatter Bäck (tante til forannevnte Isak Wilhelm) i Skibotn ved FT-1875:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Skogli

Jeg har også funnet denne kandidaten, så der kom du meg i forkjøpet. Det ser ut til at han er den mest aktuelle, men sikre kilder finns det ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.