Gå til innhold
Arkivverket

[#63345] Bryllup i Flensburg 1761. Mulig å få kontrollert ?


Gjest Runar Juvang
 Del

Recommended Posts

Gjest Runar Juvang

En av mine forfedre Iver Arntsen Bøckman 1736-1809 giftet seg med Mette Marie enten Christensdatter eller Jørgensen. Hun er i 'Bøckmanslekten' oppført som født i Flensburg. I flere år har jeg ment at dette er en feilskrift for Flesberg, og har funnet en 'passende' far ..Christen Jørgensen Kiemp. Det passer jo med oppgitt etternavn på Mette Marie, og denne Christen får ei datter -døpt i Kongsberg 1740- men kalles Marthe Marie.Jeg får liksom ikke fred for om dette er korrekt, og i FS er det notert at Iver Arntsen Bøcman og Mette Marie Christensen - datter av Jørgen Christensen gifter seg 09 MAR 1761 Flensborg,Schlho, , , Denmark .Er det noen mulighet til å få kontrollert om opplysningen fra FS stemmer ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arvid Lillebergen

Ser at Akvalier Online kun dekker Danmark etter 1920. Noen som vet om databaser som dekker Schleswig Holstein som nå er tysk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila Kornstad

Til (2):Det stemmer ikke. Alle kirkebøker før 1892 er lagt ut på nettet før oktober 2006. Man må registrere seg. Les her:'I oktober 2006 blev arbejdet med at lægge alle kirkebøger ældre end 1892 ud på www.arkivalieroneline.dk afsluttet. Kirkebøgerne blev scannet efter mikrokort i sort/hvid kvalitet. Kirkebøger efter 1891 er lagt på internettet 2008 i det omfang, bøgerne er udskrevet før 1925-1930. Disse bøger er scannet direkte fra de originale kirkebøger. Scanningerne sker i gråtoner.'Laila.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Berit Frank Pagh

Hej,Jeg tør ikke give mig i kast med en ordret oversættelse, men kirkebogen fra St.Marienkirche fortæller, at Iver Bóckmann, underofficer i hans kongelige majestæts Grenadier-Corps - 2. bataillon under ledelse af Capitaine von der Osten, blev gift d. 6te Marts 1761 med Jomfru Mette Jürgens Datter.Kilden er: Nordelbische Kirche KKR Flensburg KG. ST. Marien, Flensburg Tf., Verl., Tr., Best., Sonst. 1.3/8 1730-1763: side 142Hilsen, Berit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Runar Juvang

Det som ER dokumentert om denne damen er hun er død 9 april 1838 i Fræna, 98 år gammel. jfr Vågøy i Aukra Mini 1817 - 1844 side 231 Hun kalles da Mette Marie Bøckmann og døde 2 år etter sønnen Arnt Christian Bøckmann, og bodde trolig his barnebarnet Matte Marie Bøcmann dy - kalt Lille-Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Runar Juvang

Det blir visst litt mye spørsmål her nå, men i fare for å foreta flere feiltolkninger i denne saken, viljeg be om hjelp til å tyde denne dåpen:Permanent sidelenke: Lenke av en av sønnene til Iver og Mette, Marcus. Dåpen er oppført helt nederst på venstre side.mvh Runar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.