Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Ola Ljødal

[#63418] Loff med sprø skorpe

Recommended Posts

Guest Ola Ljødal

Dette temaet berører antagelig bare såvidt hva som er antagelig her i forumet, men kan forhåpentligvis forsvares ettersom det jo må sies å ha et slags historisk tilsnitt: Idag kjøper jeg loff med skorpe så seig at det skal hestetenner til for å slite den i stykker, mens både min mormor og min mor bakte loff med skorpe så sprø at selv oldinger med få- eller helt uten tenner kunne spise den. Dessverre lærte jeg ikke mormors eller mors hemmelighet. Den skulle jeg gjerne ha kjent. Noen her som gjør det?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mariann Stokken

Hei :-) Pensla det nysteikte brødet med vat, og skorpa vert sprø, men ikkje mjuk :-)Venleg helsing MariannLukke til :-)))

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mariann Stokken

Ja, det skulle sjølvsagt stå: .... med vatn.MS.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Aase R Sæther

Pensla med mjølk vil gje mjukare skorpe enn pensla med vatn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Marianne Solli

Ola har helt rett; det er ikke noen fryd å spise nyinnkjøpt bakverk lenger. Jeg vil bare tilføye at i min kokebok står det at vannet skal være lunkent når man pensler det på det nystekte bakverket.Hilsen Marianne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Reidar Oddløkken

Det er vel masseproduksjon og lite lokalt håndverk samt lenger og lenger transport som preger mye av bakervarene i butikkene i dag, det er kanskje bare så vidt det er laget i Norge mye av det. Dette var bare noen egne refleksjoner og mulig jeg tar feil.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

Lurar berre på om alle har lagt seg tidleg i kveld?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Alvin Andreassen

Nel, det er flere innlegg mellom 22.19 og 00.53 som ikke har kommet opp!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore Johansen

Veneter dere på nystekt loff til frikost?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ola Ljødal

Takk for tips - melk eller vann, begge dele skal prøves!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rigmor Waler Iversen

Hei Ola :o)Jeg har personlig alltid penslet brødet med lunkent vann,når jeg har bakt.Skorpa blir sprø og flott.Har du kjøpt deg en loff på butikken som virker seig, så gi loffen litt vann fra springenog sett den inn i varm ovn på 160 grader 5-10 minutter, og den blir fristende å spise etterpå.Lykke til med *Smil* fra Rigmor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.