Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ola Ljødal

[#63418] Loff med sprø skorpe

Recommended Posts

Gjest Ola Ljødal

Dette temaet berører antagelig bare såvidt hva som er antagelig her i forumet, men kan forhåpentligvis forsvares ettersom det jo må sies å ha et slags historisk tilsnitt: Idag kjøper jeg loff med skorpe så seig at det skal hestetenner til for å slite den i stykker, mens både min mormor og min mor bakte loff med skorpe så sprø at selv oldinger med få- eller helt uten tenner kunne spise den. Dessverre lærte jeg ikke mormors eller mors hemmelighet. Den skulle jeg gjerne ha kjent. Noen her som gjør det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mariann Stokken

Hei :-) Pensla det nysteikte brødet med vat, og skorpa vert sprø, men ikkje mjuk :-)Venleg helsing MariannLukke til :-)))

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mariann Stokken

Ja, det skulle sjølvsagt stå: .... med vatn.MS.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aase R Sæther

Pensla med mjølk vil gje mjukare skorpe enn pensla med vatn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marianne Solli

Ola har helt rett; det er ikke noen fryd å spise nyinnkjøpt bakverk lenger. Jeg vil bare tilføye at i min kokebok står det at vannet skal være lunkent når man pensler det på det nystekte bakverket.Hilsen Marianne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Reidar Oddløkken

Det er vel masseproduksjon og lite lokalt håndverk samt lenger og lenger transport som preger mye av bakervarene i butikkene i dag, det er kanskje bare så vidt det er laget i Norge mye av det. Dette var bare noen egne refleksjoner og mulig jeg tar feil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Oldervik

Lurar berre på om alle har lagt seg tidleg i kveld?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Nel, det er flere innlegg mellom 22.19 og 00.53 som ikke har kommet opp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore Johansen

Veneter dere på nystekt loff til frikost?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ola Ljødal

Takk for tips - melk eller vann, begge dele skal prøves!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Rigmor Waler Iversen

Hei Ola :o)Jeg har personlig alltid penslet brødet med lunkent vann,når jeg har bakt.Skorpa blir sprø og flott.Har du kjøpt deg en loff på butikken som virker seig, så gi loffen litt vann fra springenog sett den inn i varm ovn på 160 grader 5-10 minutter, og den blir fristende å spise etterpå.Lykke til med *Smil* fra Rigmor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.