Gå til innhold
Arkivverket

[#63465] Hans Frantz Fredriksen fra Flekkefjord


Gjest Petter Svindland
 Del

Recommended Posts

Gjest Petter Svindland

Henrikke Frantzine Hansdatter født 15 februar 1842 på Øyestrand i Kvinesdal. Hun var utenomægteskabelig barn av Hans Frantz Fredriksen i Flekkefjord og Anne Gabrielsdatter, Øyestrand. Fadderne hører til morens slekt, men hun er unektelig oppkalt etter faren. Moren fostret opp Henrikke alene. Henrikke giftet seg med Salve Olsen Kleven (f. Åse). Kan noen hjelpe med å finne Hans Frantz?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lisbeth Wangen

Hei ved et søk på Familysearch står det at Hans Frantz og Anne var gift.Men etter hva du sier ble jo Henrikke fostret opp av moren.Da er kanskje FS feil da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Petter Svindland

Anne Gabrielsdatter ble gift med en mann fra Hamre, fikk ei jente og ble enke etter få år. Hun ble boende på Hamre til en gang etter yngste datteren Gunhild var konfirmert og ft i 1865 da hun bor sammen med sin halte søster og Henrikke på Øye. Gunhild er da tjenestepike på Slimestad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Gjest Jan H. Trelsgård

Følgende er hentet fra kopiboken for Flekkefjord sogneprestembede 1840-1860 og er et brev fra sogneprest Saxe til fogden:05.08 1842: Fol. 10b: Til Fogderiet. Den i Fogderiets Skrivelse af 29de f.M. omhandlede Hans Frantsen er den 10de |: tiende :| December sidstafvigte Aar ægteviet med Pigen Olene Dorthea Hansdatter af Flekkefjord, og da det uægte barn, han har avlet med Pigen Anne Gabrielsdatter Roben, sies at være født den 15de Februar dette Aar, kan han formentlig ikke ansees at være i et Tilfælde, at en Anmeldelse i Overenstemmelse med kirkedepartementets Circulaire af 18de Aug: 1825 og 23de Febr: d.A. skal afgives, hvilket herved tjenstligst meddeles Listers Fogderie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Petter Svindland

Tusen takk. Du har løst et mysterium! Dette var bekreftelsen på at navnet hans var skrevet feil i ved Henrikkes dåp. Ser ut som Hans vil nekte farskap siden han ble gift med Olena like før Henrikke ble født. Er fogdens arkiv tilgjengelig for alle?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.