Gå til innhold
Arkivverket

[#63676] bygdebok Tysnes, Hordaland, oppslag


Gjest erling t. endresen
 Del

Recommended Posts

Gjest erling t. endresen

Hei.Carl Johannes Andersen ble ekte født på Søndre Holme den 01.06.1838 og døpt 04.06.1838 på Tysnes, Hordaland.Foreldre er Anders Larsen og Ingeborg Olsdatter.Gjennom familysearch finner jeg bare denne gutten f. med disse foreldrene, han er ektefødt, men jeg finner ikke deres ekteskap.Noen som kan gjøre et oppslag un der gården Søndre Holme og finne mer info om hans foreldre?På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grete Jøraas

Anders Larsen kom fra gården Mehammer på Stord, f 1790. han giftet seg i 1820 med Ingeborg Olsdatter Søre Holme 1791-1864.De bygslet gården Tre under Holme. Anders fikk to tiltaler pga gjeld i 1837-39. Han startet så sin kriminelle løpebane. I 1839 fikk han 4 års festningsarbeid, og i 1848 3,5 års straffearbeid. Sannsynligvis døde han i fengselet, for det høres ikke mer om ham. I bygdeboken er bare 8 barn nevnt, det siste født i 1833. (Hun het Barbro og fikk i 1860 11 års straffarbeid for å ha født i dølgsmål og drept barnet).Anders sin far kom fra Jupevikjo, plass under Tornes. Han het Lars Andersen f 1754 d 1827 , g m Siri Sjursdatter Mehammer.Ingeborgs far var Ola Olsen Holme, morens navn er uteglemt i bygdeboken. vennlig hilsen grete

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Anders Larsen med foreldre (Lars Andersen og Siri Hansdtr) i 1801: [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=6&filnamn=f11221&gardpostnr=4&personpostnr=72#nedre>LenkeKan det være feil navn på henne? Her gifter nemlig en Lars Andersen Tornes seg med en Siri, men hun heter Siursdtr Mehammer og ikke Hansdtr. Merk deg at de fikk en sønn Siur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.