Jump to content
Arkivverket

[#63745] Ole Greisen, Nordland ?


Guest Ingunn Krafft Randa

Recommended Posts

Guest Ingunn Krafft Randa

Jeg har en fødsel på Anthonette Mathea Olsdatter, Lenke, Det er den første innførselen på venstre side under 1845. Her står det at hun er uekte og at barnefaren heter Ole Greisen, Eggum. Jeg har søkt og lett etter denne karen, men har kjørt meg helt fast. Er det noen som har noen lys idè her ?

Link to post
Share on other sites
Guest Are S. Gustavsen

Ingunn:Har du forsøkt om han kan gjenfinnes ved forskjellige stavformer av Ola og av Greis/Greisen? Sistnevnte navn skal vel være en kortform/kjæleform av Gregers, slik dette er benyttet i Sverige.Mvh Are

Link to post
Share on other sites
Guest Geir Tverå

Jeg vet ikke om dette er kjent fra før, men navnet Greis kan ha vært skrevet på flere måter: Gregus, Gregorius o.l.Jeg finner en Ole Gregusen på garden Eggum i Borge i 1865. Det må vel være samme person, eller? LenkeMvh Geir

Link to post
Share on other sites
Guest Ingunn Krafft Randa

Er takknemlig for alle innspill jeg :)) Jeg har ingen alder på ham noe sted. Men barnemoren er født ca. 1824. Så det er jo en mulighet for at han kan være på samme alder.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.