Gå til innhold
Arkivverket

[#63753] Christiania 1801, Vaterland: Gulbrand Larsen og Anne Thorsdtr. Opphav?


Gjest Torodd Kinn
 Del

Recommended Posts

Gjest Torodd Kinn

Kjenner nokon opphavet til dette paret som budde i Waterlands Tvergade i 1801? LenkeGulbrand Larsson var skipstømrar og fødd ca. 1760.Kona Anne Torsdotter var fødd ca. 1759.I tillegg til døtrene i FT1801 fekk dei ei dotter Ingeborg ca. 1805.Anne Torsdotter døydde ein gong mellom fødselen til Ingeborg og 1811. Veit nokon når og kor?I 1811 gifta Gulbrand Larsson seg igjen med Else Susanne Gunnarsdotter Kjepsøy og busette seg i Korshamn i Lyngdal (Austad), Vest-Agder. Han døydde i 1820.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torodd Kinn

Her har vi dei, 3. siste par til venstre: Permanent sidelenke: LenkeKlarer nokon å lese heile innførsla? Eg trur det står eit stadnamn etter Anne Thorerd.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

(6): 8 Jun H:K: Ungk: Gulbrand Lars: og Pigen Anne Thorerd: Snaroen - Jens Ballerud og Jacob Jons: SkojenVi er altså i Østre Bærum, der kirkestedet var Haslum kirke (der av H:K:). Bærum var den gang en del av Asker prestegjeld. Ballerud er gnr. 12, Snarøya er gnr. 43. Skøyen er nok Skøyen i Aker (gnr. 3-4).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.