Gå til innhold
Arkivverket

[#63793] Spm. vedr. fødsels-, vielses- og dødsattester.


Gjest Arnhild Olsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnhild Olsen

I slektsregistrerings-programmet mitt nevnes det blant mulige kilder fødselsattest, vielsesattest og dødsattester - er dette noe man kan få tak i? Samme gjeldende skiftesaker etter dødsfall, er dette tilgjengelig på microfilm el. som biblioteket mitt kan låne inn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Fødsels-, vielses- og dødsattester bygger i Norge på ulike kilder til ulik tid. Tidligere var det kirkebøkene som var hovedkilder for fødsels/dåps- og vigselsattester, mens det var skifteretten som utstedte skifteattester. Rene dødsattester er det vel legene som har ansvaret for.De norske kirkebøkene opp til om lag 1930 ligger tilgjengelige gjennom Digitalarkivet, og kan gi grunnlag for den informasjonen som skal inn i slektsregistreringsprogrammet ditt.Skifterettene har avlevert sitt materiale til statsarkivene opp til ca. 1980. Nyere materiale må man regne med fortsatt ligger ved tingrettene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.