Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Eva Vedahl

[#63807] Slekt til Martti Athisari i Norge

Recommended Posts

Guest Eva Vedahl

Har lest at Martti Athisari har en oldefar fra Hvaler, tror han het Jakob Adolfsen. Er det noen som har kjennskap til hvem forfedrene til denne Jacop var? Det var ikke så mange Adolfsen eller Adolf på Hvaler, så det skulle vel ikke være umulig å finne ut av det. Det er mulig min manns slekt , kan være i slekt med Athisari.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Liv S. Hansen

Athisaari hadde sine røtter (foruten i Finland) i Tistedal (Berg), Fredrikshald, flere sogn i Dalsland og også i nordre Bohuslän.Hans oldefar (farfars far) Julius Marensius Adolfsen var født i Tistedalen 6.1.1855. Døpt i Asak kirke i Berg 18/3. Hans foreldre Olaves Adolf Jacobsen og kone Grete Marie Martinsdatter. De hadde giftet seg i Berg 1854.Denne familien Olaves ADOLF Jacobsen, dro til Kotka i Finland 1872 for å jobbe som sagbrukssarbeidere. De dro sammen med flere andre familier i Tistedal. Julius Marensius Adolfsen (frem til ca 1880 kalte han seg Olausen) giftet seg med Anna Stina Larsson født i Naverstad, Bohuslän 30.11.1853. Ekteskapet ble inngått i Kymi, Kotka 24.5.1874. Anene til Anna Stina (Kristina) er publisert i bladet 'Gränsposten' des. 1999 av Foreningen Gränsbygdens Släktsforskare i Dalsland, Bohuslän og Östfold. Også den finske og deler av de norske anene er godt beskrevet i dette bladet.Olaus Adolf Jacobsens mor het Mette Jacobine Haarbye f. 10.6.1798. Hennes far Ole Haarbye var Coffardiestyrmann 1801. Det betyr vel at han førte lasteskip. Blant fadderne ved hans barns dåp finnes flere kjente haldensere -så som Printz, Tambs, Nordbye, Lÿche osv.Foreldrene til Ole Haarbye var Andreas Haarbye og Kristine Hansdatter Schoug. Begge slektene kan spores tilbake til den første delen av 1700 tallet i Fredrikshald, og var kjøpmenn og håndverkere. Ole Haarbye giftet seg i Asak kirke, Berg 17.12.1790 med Anne Marie Amundsen, men trolig var han gift en gang til senere. Han døde 25.12.1814.Jeg har en del av Tistedal/Haldengrenen av denne slekta kludret ned bakover i papirer, og også noe av den svenske. Etterslekt etter disse finnes sikkert i dag flere steder. Men det var fra Tistedalen familien til Martti Ahtisaari hadde sine norske røtter. Lenke ahtisaari tistedal&hl=no&ct=clnk&cd=1&gl=no

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.