Gå til innhold
Arkivverket

[#64085] Helmer Nikolaisen. F. 1863 g,m, Anne Einarsdatter. F. Ca 1868. V. Toten. Oppland


Gjest Unni Knudsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Unni Knudsen

Leter etter vielsen til Helmer Nikolaisen født 11 aug. 1863. Vestre Toten og Anne Einarsdatter ca 1868 Vaage prestegj. Oppland.(Leter også etter hennes fødsel/dåp).De fikk det første barnet 26 november 1888. Einar Nikolai, født og døpt på Østre Toten. Telling Vaage, Oppland,1865 finner jeg en Einar Einarsen 22 år ug, logerende.Mulig at han kan være far til Anne ca 1868.. Mvh. Unni Knudsen. Er det noen som kan hjelpe meg med dette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne J. Engmo

Hei. Ser at presten har anmerket helt bakerst når sønnen Einar blir døpt: Viet Eidsvold 26/5 1888.Ikke rart de var vrien å finne,vielsen står oppført i november:(nest nederst)Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unni Knudsen

Takk for hjelpen Anne. Fødselen og dåpen til Einar Nikolai,fant jeg ved hans konfirmasjon 1903 i Hamar.Har ikke funnet fødsel/dåp i kirkeboka, må derfor spørre deg hvilke kirkebok du fant det i. Når det gjelder Kari, som da heter Einarsdatter i FT, 1900 i Hamar. Har da feil etternavn, ja sånn er det bare. Faren heter da Ener ?? eller Even Olsen. Mvh. Unni Knudsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unni Knudsen

Hei og takk til deg Hilde. Ser at Anne kaller seg Einarsdatter, eller at presten har skrevet feil. Har hvert inne på Digitalarkivet og funnet noe slekt, der kaller de seg Ener, Enersdatter, Enersen, så det er nok det som er det riktige navnet. Mvh, Unni Knudsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila Kornstad

Ener/Enert/Einert/Ener/Einar er variasjoner av samme navn. Hei, Unni!Samme person kan ha navnet skrevet på forskjellige måter ved dåp, konfirmasjon, vielse og død. Presten skrev navnet slik han syntes det burde skrives! En del bygdebokforfattere og andre normaliserer derfor navnet til Einar, uansett hva det står i kirkeboka.Da blir det lettere å finne fram i databaser også. Men ved kildeavskrivning må man skrive navnet slik det står i kirkeboka.Hilsen Laila Kornstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unni Knudsen

Hei og takk for det Laila. Javel så det er slik det henger sammen. Ikke rart at man får problemer med å lete etter navnet. Mvh Unni Knudsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.