Gå til innhold
Arkivverket

[#64150] Morten Borgersen Gravseie og Ollou Halvorsdatter.


Gjest Turid Horpen
 Del

Recommended Posts

Gjest Turid Horpen

Morten Borgersen Gravseie og Ollou Halvorsdatter ble trolovet 9 mai og vied 13 juni 1723 i Haug kirke Eiker. Vet ikke hvor de er født?, ifølge Ekstraskatten 1765 for Eiker bor Morten Borgersen på Langesøe, husmand, enkemand. Har funnet en Morten Borgersen Bruunsøen (hvor er det?) som blir begravet 6 mars 1768 i Haug kirke. Eiker 85 år gammel. Har funnet 3 barn. Det føste uten navn,dør etter 11 dager, nr 2: Borger født 1728, nr 3: Halvor født 1733, dør 10 mnd gammel. Jeg har alt om Borger fram til i dag. Lurer også på ei Eli Mortensdatter Bruunsøen som blir gift med enkemand Ole Monsen Biørhus her på Eiker 21 februar 1768. Har ikke funnet hennes fødsel. Mvh Turid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turid Horpen

Hei Berit. Takk for Lenken, var ikke klar over at kjell har spurt om det samme. Har sett på Liers Historie, Mellom- Kjøsterud Grn 2 på Aasiden. Kjøpmann Jens Bruun, Bragernes i 1753 gjorde store forandringer på gården, blant annet med vei og bruer, kan det tenkes at det er noe som heter Bruunsøen der. Aasiden i Lier grenser jo til Eiker. Er det noen som vet noe om dette?. Mvh Turid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turid Horpen

Morten Borgersen Gravseie på Eiker kan jo være født før kirkebøkene begynte, er også spent om noen vet noe om Ollou Halvorsdatter. Ser at Morten var fadder for Erland Christophersen Holmen barn Kirstine født i 1737. En Borger Mortensen blir gift 17 januar 1764 i Haug kirke Eiker med Christina Engebrethsdatter Forlovere var Augustinus Lysager og Ole Lysager. Det er vel han som er husmann på gården Li i Lier (på Aasiden)i 1765.Borger bodde på Herstrømeie Eiker i 1770.Håper disse opplysningene kan hjelpe litt. Mvh Turid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, Turid - dette er en gammel uløst gåte for oss som jobber med Eiker-slekt. Mulig det er en puslespillbit her:--------Det er ikke brennsikkert at den Morten Borgersen som i 1737 er fadder for Erland Christophersen Holmen er rett Morten.... [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=5&filnamn=foedt25&gardpostnr=1426&merk=1426#ovre>LenkeDet er også en Morten Borgersen på Horgen på denne tiden...... og det kan være han som er fadder i 1737.----MEN!Det var imidlertid en Erland Kristoffersen på Mellom Kjøsterud Lenke som giftet seg i Frogner kirke i Lier med Anne Borgersdatter den 13. aug 1744:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turid Horpen

Hei Jon. Takk for at du er på banen, må få tak i skiftet etter Erland Kristoffersen på statsarkivet. Ser at Eli Mortensdatter og Ole Monsen bruker ei Randi Borgersdatter Grøtterud som fadder til sitt barn Kari født på Solbergeie, døpt 1 okt 1769. Den yngste sønn til Borger Mortensen, Nils som er døpt når de flytter tilbake til Eiker har også ei Randi Borgersen som fadder, vet du hvem det var? Har sett at Den andre Morten, bruker navnet Morten Horgen.Det var jo 2 Morten Borgersen som giftet seg på den tid, en 1723 og Morten Horgen i 1724. Denne nøtta har jeg sliti med i mange år, har ikke lyst til og gi opp. Ha det bra Jon. Turid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik Eriksen Ulverud vies i 1761 til Randi Borgersdatter..... men hva pokker står det for et stedsnavn etter henne??Noen som kan hjelpe? - Vielse nr. 14...Står det Schr....??Kan det være Schramnæs?Kildeinformasjon: Buskerud fylke, Fiskum, Klokkerbok nr. 1 (1751-1764), Ekteviede 1761, side 76. LenkeI såfall vet jeg hvem hun var.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turid Horpen

Tror det skal være Schravnæs det ligner ikke på en m, Det er nok gården Schramnes, for det ikke til og stemme med noen annen gård her på Eiker. Det var fint at en kom fram til navnet Bruunsøen, har spurt flere, trodde jo det var på Eiker. Skal se om Ollou er død i Lier, det kan jo finnes ett skifte etter henne. Nå reiser jeg på arkivet og bestiller det skifte til Erland Kristoffersen. Takk så lenge. Turid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Turid,Etter at du gikk fra arkivet tror jeg at jeg fant løsningen på dette med Bruunsøen.Jens Brun kjøper 23/9 1749 en øe, Langesøe i Millesvig-fierdingen på auktion efter afgangne Madame Elisabeth Sophia sal Hans Jørgensens.Mvh Arnt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skramnes - skifte 25/6-1751Anne Jacobsdatter er død - enkemann er Børger Clausen.Etterlatte barn:Jacob Børgersen 17 årAnne Børgersdatter 18 årRandi Børgersdatter 14 år

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turid Horpen

Hei Arnt og Jon. Det var flott Arnt, hvordan fant du det?, da var det jo ikke så rart at Morten bor på Langesøe og Bruunsøen. Til Jon, kom vel ikke noe lengre med Skramnes og Randi Borgersdatter men takk alikevel. Snakkes senere. Turid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.