Gå til innhold
Arkivverket

[#64160] Rikshospitalet FREG 1920-1929


Gjest Solveig Håklev
 Del

Recommended Posts

Gjest Unni Knudsen

Hei Mette Værnes. Håper du finner ut noe ang, fødselregistrering 1920-1929. Er på let etter en fødsel og dåp i 1923.Mvh. Unni Knudsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Jeg har i dag fått rede på at de aktuelle fødselsregistrene inneholder usedvanlig mange opplysninger om adopsjoner, også såkalt sterke adopsjoner med 100 års klausul på. Dette er årsaken til at registrene har blitt holdt tilbake.Det er også viktig å merke seg, at selv om registrene har vært mikrofilmet, har de ikke vært tilgjengelige for publikum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solveig Håklev

HeiTakk for opplysningene.Dette var jo en stor skuffelse da det betyr at mange ikke kommer videre i sin søken bakover i slekten. Dette blir vel da ikke frigitt før tidligst i 2030 og da har 'toget gått' for mange. Det var jo ikke bare bortadopterte barn som ble født på Rikshospitalet og da synes jeg det er merkelig at myndighetene bare kan bestemme at sånn skal det være.Blir nok litt frustrert over dette,men vi får vel ikke gjort noe med det.Mvh Solveig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Helge Seglsten

Kanskje er det større sjanse for innsyn om du kontakter statsarkivet direkte. Det er vel forskjell på å legge ut ti år med fødselsregistre til allment innsyn på nettet, og å gi deg innsyn i den delen av dåpsregistrene som omfatter en bestemt periode av 1923.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Det er helt riktig som Per Helge Seglsten skriver. På konkret forespørsel bør Statsarkivet i Oslo kunne gi ut opplysninger som ikke rammes av adopsjonsklausuleringa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.