Gå til innhold
Arkivverket
Gjest J.-L. Adorsen

[#64262] Kirkebøker for Vinger/Kongsvinger 1921-1940

Recommended Posts

Gjest J.-L. Adorsen

Jeg har ventet i 'årevis' på at kirkebøkene for Kongsvinger fra 1921 skulle bli skannet. Etter at jeg nærmest hadde gitt opp håpet, dukket nylig kirkebøkene for 1941-1955 opp i stedet. Så er det noe håp om at bøkene for 1921-1940 snart kommer også, eller ble ikke disse 1 mikrofilmet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Frank H. Johansen

KLOKKERbøkene fra 1941-1955 som nettopp dukket opp er scannet fra orginalen, og er vel trolig nylig sendt inn fra menighetskontoret.Men bøkene fram til 1920-21 er scannet fra film. Trolig er vel ikke noe etter 1920/21 filmet. Men det er jo rart at menighetskontoret ikke har sendt fra seg klokkerbøkene for den 'manglende' tidsrommet...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Det er riktig som Frank skriver her. Vi må for det første skille mellom ministerialbøker, som skal avleveres når det er gått 80 år siden siste innføring, og klokkerbøker, som skal avleveres så snart de er utskrevne.I dette tilfellet er det skannet ministerialbok fram til 1920, og da ligger nok neste ministerialbok på menighetskontoret ettersom det sikkert tok mer enn 8 år å skrive den ut. Det vil formodentlig gå noen år før denne er klar for avlevering og påfølgende skanning.Klokkerboka som slutter i 1920 har arkivreferanse nr. 5. Denne er skannet fra mikrofilm og er altså avlevert og filmet for en del år siden. Klokkerboka 1941-1954 er nr. 8, og er, som Frank skriver, skannet fra originalen. Dette er gjort med bøker som avlevert så nylig at de ikke er mikrofilmet. Riksarkivet har i sommer skannet en mengde kirkebøker som nylig er avlevert til Statsarkivet på Hamar.Klokkerbok nr. 7 for Vinger prestegjeld dekker Vinger sogn 1941-1955. Denne er lagt ut. Klokkerbok nr. 6 ser imidlertid ikke ut til å være avlevert. Denne kan dekke Kongsvinger sogn 1921-1940, men det er også mulig at den dekker Austmarka sogn 1941-. I så fall kan det tenkes at det ikke ble ført klokkerbøker i Vinger prestegjeld 1921-1940.Best svar på dette får du nok hos menighetskontoret, eventuelt hos Statsarkivet på Hamar. Riksarkivet har i alle fall skannet det som er å skanne så langt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.