Gå til innhold
Arkivverket

[#64330] Familien Thon på Eidsfoss


Gjest Bodil Brøgger
 Del

Recommended Posts

Gjest Bodil Brøgger

I tema 64266 spør Gunn Huglen om bilder av gravminnet etter Thonfamilien ved Eidsfoss kirke: LenkeHer er et bilde fra et hjørne av gravstedet. Har bare dette bildet for hånden nå. Legger det ut her for jeg vet ikke hvordan jeg skal få lagt det inn i Dis Gravminner. Lengst tilvenstre er jernplaten for Christian Thon og hans kone Clory (Clorinda Emily). De tre andre er nyere, for to av barna deres med ektefeller og et barnebarn.

bilete5900.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bodil Brøgger

Dette er ikke et spørsmål, men det var interesse for familien Thon i den forrige debatten, derfor noen få opplysninger.Christian Olsen (Thon) var født på Thon gård i Modum 19.7.1844. En lett forkortet utgave av karrieren: Han var ansatt ved jernbaneanlegg 1864-74, sist ved Rørosbanen. Han arbeidet som forvalter ved Eidsfos Verk 1875-85, og var siden eier av halvdelen av verket til han døde i 1919. Familien Schwartz eide den andre halvdelen.Det ble anlagt en stor grav for Christian Olsen og familien ved Eidsfoss kirke. Graven er fremdeles er i bruk av familien. Mannen min ble bisatt der for to år siden. Kirken med kirkegården ligger nydelig til ved Bergsvannet.Christian var gift to ganger, med syv barn i hvert ekteskap. Tre av sønnene overtok etter tur som direktør for Verket. Det står en god del om verkseieren og familien i Hof bygdebok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Dette var utrolig flott av deg, Bodil.Håper ikke denne debatten blir ødelagt.Flott bilde. Du skal ta kontakt med Renate Vaagenes i Dis Norge for å høre om de kan benytte fotoet. renathe.wagenes alfakrøll hjemme.no Evt kan du kanskje få tatt et eller flere nye.Mvh Arnfrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bodil Brøgger

Registreringen under Dis gravminner er et fremragende prosjekt, og gjør letingen etter slekt mye enklere. Da får det heller være at det er noen små feil, slik som at Stener og Karl Thon mangler. LenkeThon-gravminnet er registrert på Eidsfoss kirkegård. Ser du under felt, står det Thon som navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunn Huglen

Ja, ser at mange Thon er registrert på Dis-gravminner, men ser ikke at gravstenene fra gravplassen du har så fint bilde av, er fotografert, dessverre.Mulig du kan få lagt inn ditt bilde der?Mvh. Gunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.