Gå til innhold
Arkivverket

[#64344] Skifte Mari Knustdtr Gjøn Strandvik 1808-1818


Gjest Kjellaug Robberstad Petit
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

[url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=8&filnamn=skifshor&gardpostnr=11869&personpostnr=11869#nedre>Lenke Mari Knutsdtr Gjøn Strandvik 185b,249 A.b.1 1808-1818Kan vi få vite hva det står her? Hun er nemlig en problematisk person. Ved ekteskapet står hun som Olsdtr, i skiftet etter han som jeg tror er hennes mann står hun som Johnsdtr. (Torgils Hansen Gjøn). Men i ft 1801 finner vi henne som Knutsdtr og jeg finner og en døpt som passer til denne personen med far Knut Torgersen Haukås/Bru og Marta Sjursdtr Bru. Legger ved de diverse lenker her:dåp: Permanent sidelenke: Lenkeekteskap: Permanent sidelenke: Lenkeft 1801: LenkeSkifte etter Torgils:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er som man ser ført to steder i protokollen. Hun står som enke Marie Johnsdatter 19. juni 1813, og som Mari Knudsdatter ved avslutningen 9. mai 1815. Som arvinger står sønnen Hans, og datteren Martha, som hadde vært gift med Engel Hansen Udschot, men var død, og hadde etterlatt seg sønnen Hans Engelsen, 'på kommando' i Bergen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Hjertelig takk, da er det nok rett person vi har-:)Hun er da en Knutsdtr! Alt det andre passer jo.Det viser at vi må være obs på feil både i kirkebøker og i skifter og at det er best å sjekke alle kilder.mvh Kjellaug

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.