Gå til innhold
Arkivverket

[#64379] Hvem var Jakob Steinhagen og kona Anne K. Studenberg? De levde på 1700-tallet


Gjest Kenneth Bratland
 Del

Recommended Posts

Gjest Kenneth Bratland

Jakob Steinhagen kjøpte Floen (gjestgiverplass) på Radøy (Manger prestegjeld) i 1755. Året etter døde Jakob og det ble da holdt skifte etter ham. Han etterlot seg da enken Anne Kristine Studenberg og sønnen Jakob på 5 år. Laugverge for enken var klokker Gjert Henrik Schriver i Manger. Formynder for sønnen Jakob var gullsmeden Brygmann Steen i Bergen.Er det noen som vet hvem dette ekteparet var og hvor de kom fra? Hva skjedde med enken og sønnen etter 1756? Har prøvd å lete selv uten resultat.Håper på hjelp.Mvh.Kenneth Bratland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Om det er henne, så er trolig dette dåpen hennes i 1732 Lenke Etternavnet skrives Stuchenberg. Foredre Didrik Henrik og Gedsche. Ser ut for at de får tre barn i Bergen, og Gedsche er datter av en Jan Leopold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kenneth Bratland

Hei og takk for god hjelp! Det ser ut som om du har funnet rette dame. Fant henne gift som enke med Mons Falch i Domkirken i 1758. Hun døde i Bergen i 1806.Er fremdeles på jakt etter informasjon om Jakob Steinhagen.Mvh.Kenneth Bratland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Hei, da har du selvsagt funnet Stuchenberg i de øvrige kildene de er nevnt også, men her er i hvertfall forledrenes vielse Lenkeog de hadde da en datter til.Nei hvor frk Stuchenberg har truffet Jacob Steinhagen er ikke godt å si. Stenhagen kan jo både være borsk, finnes bl a i Rogaland, men det kan jo også være en 'innvandrer'. Vet du forresten noe om hva som skjedde med sønnen Jacob? Finner han ikke igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.