Gå til innhold
Arkivverket

[#64387] Lambridt Arneberg, Romedal


Gjest Torbjørn P. Hagen
 Del

Recommended Posts

Gjest Torbjørn P. Hagen

Er det nokon som har opplysningar om Lambridt Arneberg, Romedal? Han var med å besegla Kristian IV's hyldingsbrev frå Romedal i 1591.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

HeiJeg tror han også var med i 1610, og da var han lensmann. Arneberg var forøvrig tingstue i Romedal, og står nevnt flere ganger i Hedmarksregisteret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sverre Søgaard

Romedalboka 1 forteller at Lambret Pedersen var bygselmann på Arneberg nordre 1590-1613. Som gammelt bispegods, var garden eid av kronen på den tida. Lambret hadde pantegods i Bryni. I 1613 tok svigersønnen Jon Pedersen over som bygselmann og ga føderåd til Lambret og kona. For uten dattera som ble gift med Jon, har bygdeboka en Ole Lambretsen gm Lucie Frodersdr død ca 1700 som kan være sønn. Jon Pedersen brukte Arneberg til 1635 og betalte odelsskatt på både øvre og nedre Hval på vegne av sine stebarn. Så kona måtte ha vært gift tidligere. Det er mulig det er noe mer å finne i andre bind av Romedalsboka, men da må en bare lete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.