Gå til innhold
Arkivverket

[#64517] Konfirmasjon i Christiania i 1791


Gjest Eivind Kinck
 Del

Recommended Posts

Gjest Eivind Kinck

Jeg viser til konfirmasjonslisten i 1791 fra Akershus Slottsmenighet Lenke For de to første guttene, Paaske og Thorsager, er det påført en anmerkning med Ankers ? Huus. Er det noen som vet hva dette henviser til og hvorfor? For praktisk talt alle andre konfirmanter fra denne tiden er det kun navn og alder som er oppgitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum

Utdrag: Depositum: DET ANKERSKE WAISENHUS (1778-1960). Arkivet inneholder protokoller, regnskap, navnelister over barn, korrespondanse,saksarkiv og trykksaker. 1753-1960. 3,4 m.Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eivind Kinck

Mange takk for forklaringen til dere begge. Når det gjelder den ene av guttene, Anthon Jacob Thorsager, var han ikke foreldreløs. Hans far som var overskjærer og spisemester på Tukthuset var riktignok død 3 år tidligere, men hans mor levde, og var så vidt jeg vet heller ikke spesielt vanskeligstilt for sin tid, men det var kanskje ingen betingelse for å kunne bo på vaisenhuset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum

Kristiania ble det for eksempel opprettet to vaisenhus i 1778, hvor det ene, med navnet Det Ankerske Waisenhus, var forbeholdt barn fra embetsstanden, ... Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.