Gå til innhold
Arkivverket

[#64547] Etterlysning av Severin (Syverin) Johannessen Næs (Hårdnes)


Gjest Simon Trøan
 Del

Recommended Posts

Gjest Simon Trøan

Etter samtale med Reidar Oddløkken fortsetter jeg her temaet 64514. Spørsmålet er hvor det ble av Severin (Syverin) Johannessen Næs (Hårdnes), født 20.09.1872 i Alvdal. Han emigrerte altså i 1902. Noen som kan finne ham i folketellinger i Canada/USA?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Reidar Oddløkken

Severin har reist ut i 1902 med betalt billett, men det er antagelig ukjent hvem som betalte billetten. Og kan det være en teori at han kan ha forulykket på noe vis ettersom han ikke er å finne igjen i folketellinger i 1911? Skipsmanifestet forteller i hvertfall at han kom til Halifax på Nova Scotia, men behøvde han i det hele tatt å komme til Sault Ste. Marie? Og at noe kan ha tilstøtt underveis? Det er sikkert mange muligheter. Og som Arne er inne på, kan han ha slått seg ned i den canadiske delen? mvh. Reidar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.