Gå til innhold
Arkivverket

[#64744] Var det en tragedie som rammet Ørlandssamfunnet i 1799?


Gjest Arvid Lillebergen
 Del

Recommended Posts

Gjest Arvid Lillebergen

Iflg. kirkebok for Ørland begraves 7 personer den 21.02.1799. [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16160&idx_id=16160&uid=ny&idx_side=-145:>LenkeAugustin Christophersen Selven (52 år) og to sønner (21 og 19 år). Gabriel Jacobsen Fremstad (54 år) samt to sønner (23 og 21 år) John Josephsen Klægg (18 år).I folketellingen for 1801 lever de to enkene med resten av barneflokkene i nye ekteskap på Selven og Fremstad. Lenke og

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arvid Lillebergen

Ordet 'druknet' var mer enn jeg greide å tyde. Det ser ut til at de drev gårdsbruk og fiske både på Selven og Fremstad. Jeg vil anta at hendelsen på grunn av sitt omfang kan være omtalt i skriftlige kilder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Dette var ikkje særleg uvanleg for folket langs kysten. Det kunne vera på fiske at det gjekk gale (mangel på vermeldingar) ellr det hende også at heile familiar kunne omkoma på veg til eller frå kyrkje. Det var jo fjorden og havet som var 'riksvegen' på den tida.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.