Gå til innhold
Arkivverket

[#64841] Lesehjelp - Kirkebok for Trysil


Gjest Anne Elise Ferner
 Del

Recommended Posts

Gjest arnvid lillehammer

Barnet var født 2. mars og vart døypt 9. mars. Foreldra var 'Trolovet Pige Lovisa Molin og som Barnefader Johan Baade begge fra Sverrig'. Dei fleste fadrane var lokale, men den første er interessant; det var 'Christian Hallberg fra Sverrig Sølvsmed'. Elles står det å lesa at 'Bemelte Pige Lovisa Molin skulde i Følge med sine Forældre, der havde Fogdens Pass, begive sig herigiennom til Dalby Sogn, da Fødselsmertene paakom hende paa (klarer ikkje å lesa stadnamnet, men det sluttar på ...den). Uægte Barn. Første forseelse'. Lovisa var av det reisande folket (romani). Molin er ei kjent reisande slekt i Sverige. Den første av fadrane, Kristian Hallberg, var og romani og reiste mykje i Norge. Vennleg helsing Arnvid L.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Elise Ferner

Tusen takk for lesehjelpen! Jeg søkte på 'Lovisa Molin' på Anbytarforum og så der et innlegg fra 2000 at en Lovisa Molin gift med Daniel Fagerberg skal ha en sønn Carl Johan f. 02.03.1822. En pussig sammentreff, eller kan det være 'tryslingen' Carl Johan tro? / Anne Elise

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest arnvid lillehammer

Jo, Østerheden ser ut til å vera det som står inne mot bøyen av sida og litt på neste linje. Så får dei som er kjende i Trysil svara på om eit slikt namn finst der. Når det gjeld den Carl Johan som er nemnt på Anbytaforum, kan det vera den same, og såleis feiltrykk/feillesing frå den som har skrive det, si side, eller det kan vera ein yngre bror dersom Carl Johan Bernadotte døydde som spebarn. Har du sjekka det? Vennleg helsing Arnvid L.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Elise Ferner

Det er jeg helt klar over Ruth! Til Arnvid: I husförhörslängder for Lövsätt, Sättna, Västernorrland i perioden 1829 - 39 og 1841 - 49 er sønnen Carl Johan nevnt selv om han er overstrøket. Antagelig har han flyttet litt ut og inn, og er heller ikke nevnt som avdød. Han har kunnskaper i lesing og skriving. Pussig er det ihvertfall at han har samme fødselsdato som 'tryslingen' selv om året er forskjellig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.