Gå til innhold
Arkivverket

[#64856] Kirkebok for Snåsa, Nord-Trøndelag 1916-1924


Gjest Siv Heidi Gussgård Nordmark
 Del

Recommended Posts

Gjest Kristian Hunskaar

Her er det snakk om to rekker av kirkebøker; ministerialbøker og klokkerbøker.Ministerialbøkene skal avleveres til Arkivverket 80 år etter at de er utskrevne. Det er derfor ikke så overraskende at rekken av ministerialbøker for Snåsa avsluttes i 1915. Neste bok var formodentlig fremdeles i bruk etter 1928 (80 år siden), og den ligger nok derfor fremdeles på menighetskontoret i Snåsa.Klokkerbøkene er duplikater som skal avleveres så snart de er utskrevne. Det er derfor vanlig å se at rekken av klokkerbøker på nett går lenger fram enn rekken av ministerialbøker.I tilfellet Snåsa ser det ut til at det ikke ble ført klokkerbøker mellom 1829 og 1924 (eventuelt har slike gått tapt). Dermed er vi henvist til å vente på at ministerialboka 1916-.... blir avlevert før dette hullet kan tettes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per-Olav Broback Rasch

Var i Snåsa i sommer, og da kunne de opplyse at de hadde sendt protokoller til Statsarkivet i Trondheim for ikke så lenge siden. Men dessverre kunne de ikke bekrefte om dette var kirkebøker siden personen som hadde oversikt ikke var på jobb den dagen. Dermed kan det være andre protokoller som ble sendt inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...
Gjest Per-Olav Broback Rasch

Kan opplyse at ministerialboken for Snåsa 1903-1925 er oppbevart på Statsarkivet i Trondheim. Denne er ikke skannet, men skal visstnok bli det etterhvert som de får gjort arbeidet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Vi har skannet en del 'ny-avleverte' kirkebøker fra Statsarkivet i Oslos distrikt i år. Det er mulig at vi vil finne tid til å gå løs på andre statsarkivdistrikt i løpet av 2010.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.