Gå til innhold
Arkivverket

[#65002] Hjelp til tyding av kirke bok i Bjerkreim i Helleland


Gjest Arne B. Kristiansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Arne B. Kristiansen

Jeg trenger litt hjelp til å tyde teksten som står om det øverst barnet som er uten navn. Greier å tyde endel av teksten, men ikke alt. Når en leter på digitalarkivet så finner en samme barn angitt, med fødselsdato (som er helt feil!!!) og med en transkribert tekst som ikke stemmer overens med kirkeboka!! [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=2&filnamn=dp11151863he&gardpostnr=1541&personpostnr=12094&merk=12094#ovre>LenkeHer er hva jeg greier å tyde fra kirkeboka:38, udøbt, unavngit pigebarn. Dreng Mauritz Torgersen øvre Maudal, Høgsfjord, av pige Judite Gemalia Thorsdatter Hommen.Barnet døde uden daab, f... qualt .... efter fødselen af .... unaturlig.. Moderen.[i anmerkningsfeltet oppe til høyre er det også skrevet noe angående sak, men utydeligt skrevet.]..., uægt Barn .... opgiven ............. Knud L. Brattebø.Og her er kirkeboka... Permanent sidelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Arne B. Kristiansen

Hva står under begravelsen?? i lenke under innlegg nr. 3.Greier å tolke at det står 'et pigebarn [...]og udøbt, uægte' og i nest kolonne 'No. 16 , blev qvalt i fødselen av [...][...]moder pige Judithe Thorsdtr. Hommen'På forhånd takk for hjelpen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.