Gå til innhold
Arkivverket

[#65116] Kjøpmann Lauritz Smith f.1680-1758, Stavanger


Gjest Bjørn Gundersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Gundersen

Kom for en tid tilbake over en side på nettet som omtalte denne kjøpmannen. Han organiserte bla.annet oppussing av Domkirken og byen i forbindekse med et kongebesøk? Nå klarer jeg ikke å finne igjen dettte nettstedet.Noen som har kjennskap til det? Bjørn Gundersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila Kornstad

Kanskje ikke akkurat dette nettstedet, men noe liknende?'Kjøpmann Lauritz Smith (1680 – 1758) er den første eieren vi hører om. Han var sønn til den skotske maleren og billedskjæreren Andrew L. Smith som er mester for de praktfulle og frodige treutskjæringene i Stavanger Domkirke. Barokk – prekestolen rangeres i dag høyt blant landets kulturminner. Blidensol var i utgangspunktet familien Smiths lystgård, men den tok snart huset i bruk som helårsbolig. Ettersom ekteparet fikk 16 barn, fikk Smith – navnet godt fotfeste i Stavanger. Det kan bl.a nevnes at datterdatteren, Johanna Margaretha Bull, var gift med Gabriel Schanche Kielland, Ledaals byggherre. Smith – familien bodde på Blidensol til 1825.'LenkeHilsen Laila Kornstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...
Gjest arne kvitrud

Du finner en omtale av Lauritz Andersen Smith i Axel Kielland: Stavanger borgerbog, 1935, side 98. Boka kan du sikkert fjernlåne fra biblioteket.Her finner du seglmerket; Lenke .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.