Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Aud Kalland Sterten

[#65147] Sørsness eller Sønsness ?

Recommended Posts

Gjest Aud Kalland Sterten

Hei,På Torsetsæter i Aure i Ft1801 finner vi Ole Larsen og Sidsel Torstensdatter [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=8&filnamn=f11569&gardpostnr=78&personpostnr=1456&merk=1456#ovre>LenkeSidsel er døpt i Gausdal i 1751, foreldre er Torsten Olsen Roåker og Ingeborg Amundsdatter Holte. Hun blir konfirmert i Grytten i 1766, og var husbestyrer for Christin Møllerop ifølge slektsboka “Mølleropslekten i Norge“. Hun fikk sønnen Amund i 1774, far var Christian Fridrich Møllerop. Sidsel døde på Torsetsæter i 1816.Ole og Sidsel har kommet til Aure før 1786, da de døper sønnen Christian. 26 sep 1780 blir de gift i Grytten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Oldervik

Det er jo ein gard i Lom som heiter Sønstenes, truleg den same som du kallar Synstnes. Då Ole og Sidsel vart vigd står det Sønsness (slik du har tolka det), men nokon slik gard finst visstnok ikkje i Noreg. Så då kan det kanskje vera den nemnde garden i Lom?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aud Kalland Sterten

Takk for tydinga av gårdsnavnet. I Bygdabok for Lom, bind III, finner vi Ole Nilsen og Sophie Larsdatter omtalt under Sygarden,Synstnes, derfor denne skrivemåten. Jeg har heller ikke funnet noen andre aktuelle gårdsnavn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.