Gå til innhold
Arkivverket

[#65310] Guru Olufsdatter Hoel, Oppdal, 1671 - 1757


Gjest Thor Atle Olsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Thor Atle Olsen

Hvem var Guru Olufsdatter Hoel, f.ca. 1671, gift med Roald Jensen Loe, f. ca 1653. Har et registrert barn: Ingebrigt Hoel Roaldsen 1714 - 1772.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Sundseth

I flg. en slektsside (Max Willy Guldberg) som låg på nettet tidligere var far til Guru Olufsdatter Hoel - Oluf Evensen Hoel. Han skal være født rundt 1603, så han må etter dette ha vært 68 år da Guru ble født. Mora het for Sigrid, og var forhåpentligvis yngre :-). Hoel ligger i Båggåstranda i Oppdal, Og det var ikke langt over elva fra Lo. Jeg vil tro vi får verifisert dette når bind 3 av Gards- og slektshistoria kommer. Guru var nok fra Storstuggu (Bortesto) på Hoel, og sammen med Roald Jensen fra Loe overtok de og drev denne garden. I tillegg til Ingebrigt (1702) hadde de i hvertfall sønnen Jens (1714 - 1806), g.m. Ingeborg Engelsdatter Ørstad, og bodde på Ørstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Atle Olsen

Takk skal du Bjørn, jeg må vel vente på boka å håpe det står nå der. Vet at det bl.a. var en Ole (Oluf) Ingebrigtsen Hoel gift med Ragnhild Olsdatter. Disse hadde barna Ole, Ildri og Guru. (iflg. skifte i 1693) Kunne jo også passe med disse, også ettersom Guru og Roald fikk en sønn som de kalte Ingebrigt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.