Gå til innhold
Arkivverket

[#65408] Øibakken


Gjest Odd Jan Skriubakken
 Del

Recommended Posts

Gjest Odd Jan Skriubakken

Else/Elise Edvardsdatter døde i barselseng i 1908 i Heddal. Ho var gift med Anton Olsen Lien frå Sør-Fron. Det er der oppgitt at hun var fra Etnedal. I 1900-tellinga bodde Elise med foreldra sine på garden Mortenstuen, Nordre Land. Foreldra var Edvard Eriksen og Helen Gudbrandsdatter.Jeg søker opplysninger om Elise og familien hennes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Kan det være foreldrene til Elise som gifter seg her i Nordre Land? - se øverst til venstre i kirkeboka: Edvard Eriksen og Helene Birgitte Nilsen, datter av Gulbrand Nilsen (hun er registrert med farens etternavn) - Oppland fylke, Nordre Land, Ministerialbok nr. 2 (1872-1881), Ekteviede 1877, side 207. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=6127&idx_id=6127&uid=ny&idx_side=-190>Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

For ordens skyld, her er familien i 1900 [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=5&filnamn=f00538&gardpostnr=611&personpostnr=3649&merk=3649#ovre>LenkeFaren Helene het Gulbrand Nilsen og her er dåpen til Helene Birgitte 12. Juli 1848 (se nr. 77) - Ministerialbok nr. 10 for Torpa, Nordsinni, Østsinni i Land, s. 10: Lenke. Moren til Helene Birgitte var Inger Johannesdatter. Foreldrene bodde på Mortenstuen.Dette kan være Helene Gulbrandsdatter i 1865, tjenestejente på Ulfshus Lenke, mens resten av familien hennes bodde på Mortenstuen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Jan Skriubakken

Takk for det, dette synes å være riktig. Mi overskrift, Øibakken, skyldes at jeg har fått opplyst at hun het Else Øibakken før hun gifta seg. Jeg finner ikke Øibakken i kildene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Jan Skriubakken

Trolig er det det. Anton var imidlertid født i 1874 (?) og far hans het Ole. De kom fra Djupdalen i Heidal før Ole ble husmann under Sygard Grytting. Plassen het Østen i daglig tale, men figurer i kirkebøkene som Gryttingslien - derav Lien. Da Anton kom hjem etter å ha vært ute, ble han husmann på et nabobruk som het Bekken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.