Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arnfrid Mæland

[#65528] Fattigprotokoller for Fjaler; finnes de?

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

Hei,Finnes det fattigprotokoller for Fjaler prestegjeld for 1800-tallet ved SAB? Jeg er interessert i opplysninger om Østen-folkene som bodde på gården Espegjel(-et) på grensen mellom Fjaler og Lavik fra 1780-1857, da vi vet at den siste av dem, nemlig Østen Østensen f 1821, flyttet til Bergen.Er det i tilfelle mulig å gjøre oppslag i disse protokollene?Det gjelder bl a Jørgen Østensen f 1828 konfirmert 1844, da det står bl a å lese 'Af taaleligt godt st.., og tilforn flittig. Han læser bra udi bog og .. ..man .. Han er i.. maade skrøbelig og sygelig, samt i den grad fattig, at han er lagt paa lægden.' [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=1982&idx_id=1982&uid=ny&idx_side=-234>LenkeHeller ikke Østen Østensen f 1821 står det særlig bra til med, iflg kapellanen; LenkeDe hadde også en bror, Johannes, f 1818, som døde i 1835, før han ble konfirmert. Faren Østen Østensen døde i 1837

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det finnes avskrifter av fattigregnskapene for Ytre Holmedal (Fjaler) i Overfattigkommisjonens arkiv i Statsarkivet i Bergen. Selve fattigprotokollene bør søkes i Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfrid Mæland

Hjertelig takk for opplysningen,da skal jeg ta kontakt med Fylkesarkivet.Mvh Arnfrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.