Gå til innhold
Arkivverket

[#65589] Hvem er Kristian Johannessen ?


Gjest Thore O-Haugerud
 Del

Recommended Posts

Gjest Thore O-Haugerud

Den 14.08.1887 blir Thora døpt i Eidsvold kirke. Hun er født den 17.04.1887 og ble gift med Carl Daniel Cock,- født den 14.10.1892 i Christiania. Foreldre er Josefine Larsdtr. og Skomaker Kristian Johannessen,- begge født i 1866. Josefine finner en i folketellingen 1875 for Eidsvold med etternavnet Davidsd,- men hvem er Kristian Johannessen ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Øivindsson Lunde

Ja, her er det mye rot med farsnavn. Thora bodde 1900 hos morens foreldre under farsnavnet Davidsdatter: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=2&filnamn=f00237&gardpostnr=1137&personpostnr=7676&merk=7676#ovre>Lenke Konfirmasjon 6. oktober 1901, nr.120: LenkeJosefine ble gift med Karl Gustav Davidsen, nr. 18: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Øivindsson Lunde

Tviler på at Kristian er fra Eidsvoll. Kan ikke finne noen kandidater som døpte der. Heller ingen skomaker ved det navnet i 1900-tellinga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Moren til Thora het Larsdatter til etternavn. Det finnes minst 2 Josefine som ble døpt i 1866. Nr.28 hvor faren heter Lars Algrimsen og nr.70 hvor faren heter David Andersen. Så jeg ville jo tro at dåp nr. 28 er den rette Josefine.Ved konfirmasjonen står det at Kristian Johannesen var fra Kristiania.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thore O-Haugerud

Takk til Berit og Trond for innlegg. Det er klart at Josefine ble gift med Karl Davidsen og bodde på Døli i Eidsvold. I folketellingen for Eidsvold 1875 bor hun sammen med sine foreldre og har etternavnet Davidsd. Hvorfor hun i sitt uekte barn`s dåp,skriver seg som Larsdatter er merkelig.Kan også Josefine være født utenfor ekteskapet selvom hun er benevnt som datter i folketellingen i 1875 med etternavnet Davidsd. Ser også at i Thora`s dåp er hennes søster Andrea fadder. Hun finner vi igjen under folketellingen for 1865 Eidsvold.(kan ikke sette lenker ellers skulle jeg ha gjort det.) Thora Døhli Cock døde i Sørum 10.06.1966. Det er spekulert i om Thora`s far utvandret til Amerika uten at en vet mer om dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thore O-Haugerud

Er det noen som kan hjelpe meg med å søke i amerikanske databaser etter Kristian Johannessen ,- født i 1866 ? Etternavnet kan sikkert skrives både med enkel/dobbel n og s. Han må ha emigrert etter 1887.Iht.base for emigrater fra Oslo er det kun en person som passer med alderen ,- ID 89243,- men dekker også denne basen folk som reiste f.eks fra Larvik ? Iht. folketellingen for 1875 er det heller ikke så mange med dette navnet født i 1866,-ifølge dåps papirene til hans datter Thora

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Thore O-Haugerud

Har brukt en god del tid på å søke i amerikanske databaser etter Kristian uten å ha blitt noe særlig klokere av den grunn. Hvis en ser på dåpsattesten til Thora [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?urnread_imagesize=gigant&info=ingen&hode=nei&show=121&uid=24219&js=j>Lenkeskrives Johannessen med to nèr,- men er mer usikker på om det er skrevet med to sèr. Hvis en stoler på at Kristian er født i 1866 som det står i dåpsattesten,- er det ikke så mange personer som det kan dreie seg om hvis en konsentrerer seg om Østlandet. Dette vites ikke noe om. Har merket meg følgende personerLenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.