Gå til innhold
Arkivverket

[#65604] Brynhild Colbjørnsdatter, Vefsn,Nordland, d. 1779


Gjest Thor Atle Olsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Thor Atle Olsen

Er det noen som kjenner til event. foreldre og søsken til Brynhild Colbjørnsdatter. Gift. 1. gang med Hans Larsen, d. 1748 på Jomfruremmen, Vefsn. Barn: Lars, Anne Marie, Gjertrud Elisabeth, Bereth, Ingeborg og Hans Marith. Alle født fra 1727 og utover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Atle Olsen

Dessverre, kjenner ikke noe til dem utenom navn etc. fra skifter i Vefsn. Et av de yngste barn er født 1727, men er ikke helt sikker, da jeg ikke har fødselsår på alle.Det finnes jo bygdebøker fra Vefsn, men har ikke fått tak i noen ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Tverå

Det som ikke ble nevnt i debatt 17546, er at Hans og Brynhild ble gift i 1729.Når det gjelder Brynhild sine foreldre, er de nevnt tidligere, og hennes søsken er nevnt i skiftet etter mora Anne Nilsdatter Birchnes (Bjørknes) i 1740, og skifte etter Anders Ingebrigtsen på Mo i 1740. (Det er nok feil når jeg skriver at Anders var Anne Nilsdatters bror i debatt 17546, han var Anne Nilsdatters onkel/morbror.Brynhild Kolbeinsdatters søsken var i hvert fall som følger: Ingebrigt Kolbeinsen/Kolbjørnsen (f. ca 1700, husmann Kulstadsjøen), Nils (Bjørkneset), Ole (Båthola), Ole d.y. (tj. i Drevvassbukta i 1740) og Arent (døpt 1714, tj. i Åkvika i 1740). Disse må vel være født fra 1700-1714. Dersom man ser på Birchnes (Bjørkneset) i 1701-manntallet (på Digitalarkivet) kan det se ut som Brynhild hadde flere halvsøsken på farssida: Lenke Mvh Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.