Gå til innhold
Arkivverket

[#65908] Hvem var Jørgen Jern (Jaren ?)/ Anne Trondsdatter på romeriket ?


Gjest Jan Nordum
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Nordum

I forbindelse med en tvist om en gårdspart i Bærum i 1570 årene nevnes en Jørgen Jern og hans kone Anne Trondsdatter. Anne Trondsdatter skal være i slekt med Bjørn Hauger i Bærum. Er det noen som kjenner mer til hennes slekt og mulige forbindelse til Bjørn Hauger ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Nordum

Jergen Jern er nevnt 1578 i forbindelse om en strid om gården Gjønnes i Bærum.Han får da en utsetelsesdom for å bevise at hans hustru Anne Trondsdatter er til nærmere skyld enn Bjørn Hauger.Det må vel tolkes som om at den tidligere eieren av Gjønnes er død uten å etterlate seg livsarvinger.Og at Bjørn Hauger og Anne Trondsdatter er uenige om hvem av dem som er den som nærmest i slekt til avdøde. Det betyr vel sannsynligvis at begge er i slekt med avdøde og sannsynligvis med hverandre på en eller annen måte. Jørgen Jern er forøvrig nevnt blant annet i 1572,får bygselsrett på gården Bøler i Nes,på bekostning av Sebjørn Hvam. Så muligens kan det finnes spor etter Jørgen Jern/Anne Trondsdatter på Bøler i Nes og/eller på Hvam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Nordum

Sebjørn Hvam het forøvrig Sebjørn Trondsen Hvam. Jørgen Jern var som kjent gift med Anne Trondsdatter. Spørsmålet er jo da om Anne og Sebjørn kan være søsken,eller om det bare er en tilfeldighet at begge har en far som heter Trond.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.