Gå til innhold
Arkivverket

[#66080] Tydehjelp Sør-Trøndelag 1781


Gjest Ted Lier
 Del

Recommended Posts

Gjest Ted Lier

Nesten nederst på høyre side er det en OLE som blir døpt.LenkeFaren er Clemet Werret.Rett etter navnet OLE står det noe som for meg ligner 'Test' Hva betyr dette ?Rett etter dette står det et symbol foran et navn 'Hageru...' Hva betyr dette symbolet ?Og til slutt: Hvilken dato snakker vi om i dette tilfellet ?Håper på noen svar !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Else B. Rustad

Test. = dåpsvitner (faddere) Sr. Hagerup = hr. Hagerup. Dette er nok prestens navn. Som du ser, går det igjen ved flere av innførslene på siden. 5. søndag i fasten (Maria budskapsdag) var ifølge Heskestads kalender 1. april i 1781.Mvh Else B.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ted Lier

Tusen takk for hjelpen !Men jeg ble jo litt usikker på dåpsdatoen da !Ser ut av kalenderen at 5. søndag i faste 1781 er 1. april.Var det noen forklaring på han ble døpt i mars ? Se innlegg 3.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.