Gå til innhold
Arkivverket

[#66148] Sognepræst Hans Kjeldsen Nielsen i Bygland, Christiansand Stift i 1700 tallet ?


Gjest Carsten Friis Fischer
 Del

Recommended Posts

Gjest Carsten Friis Fischer

HejIfølge Wiberg står der, at Hans Kjeldsen Nielsen var sognepræst i Bygland Christiansand Stift og præst i Robygde Laget. Henviser også til Fayn: Christiansand Stift side 272.Nogen som kan hjælpe mig med hvad Fayn skriver i omtalte bog ? Eller som evt. har kendskab til denne præst ??mvhCarsten Fischer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Faye skriver: Hans Kjeldsen Rors(?), provst i Robygdelaget. Han var en prestesønn fra Rors (?) i Jylland og født 1624. I sin ungdom oppholdt han seg en tid utenlands, da han tjente som feltprest ved en oberst Kruses dragonregiment, hvortil han ble ordinert av Biskop. Mag. Henning Stockfleth i 1656. Noen år senere (1663) ble han kapellan og 1668 sogneprest i Bygland, hvor han i 30 år var prest. Han var tre ganger gift og døde i 1693. Han var en meget lærd mann, som hadde forfattet en harmonia evangelistarum på modersmålet i 6 foliobind, og forklaring over profeten Jonas og et skrift kalt Ægteskabets Speil, som alle nå er gått tapt, da de ikke er blitt trykte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Carsten Friis Fischer

Hej Grethe & KetilRigtig mange tak for jeres indlæg.Var lige netop det jeg var ude efter.mvhCarsten Fischer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.