Gå til innhold
Arkivverket

[#66427] Gnr.108 bnr.36 på Lindås


Gjest Otto Haukås
 Del

Recommended Posts

Gjest Otto Haukås

Leser i den nye bygdeboken for Lindås at Ludvig Eliasen Haukås født 1891 (104/4 Lindås)sette opp våningshus og uthus på byggslet grunn på gnr.108 bnr.36 omk.1918. Ønsker informasjon fra arkivet om denne hendelsen. Og hvor lenge de bodde på bruket. Mvh Otto Haukås

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Her må nok Digitalarkivet og Statsarkivet i Bergen melde pass! Dette er rimeligvis opplysninger innhentet fra muntlige kilder. Byggesaker er under kommunens myndighet, og arkivene etter byggesakene skal være å finne i kommunearkivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Haukås

Takk for svar. Info fra kommunearkiv og muntlige opplysninger er en ting men sitter ikke statsarkivet i Bergen med gamle grunnbøker, dagbøker, pantebøker o.l. Det er jo inngått avtaler om byggsling eller bruksretter. Dette må vel være notert ned noen plass. Likeledes har jo eiendommen fått et bruksnr. (36) som er utskildt fra brn. 1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Statsarkivet i Bergen sitter med panteregistre og pantebøker opp til 1935, og dette materialet ligger også her i Digitalarkivet. Gå inn på 'Skanna tinglysingsdokument', velg panteregister og Hordaland.Men tinglyste dokumenter viser man ikke til med å si 'omk. 1918', de har dateringsdato og tinglysingsdato.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.