Gå til innhold
Arkivverket

[#66611] Hjelp til tyding av tekst i kirkebok for Folden 1785


Gjest Geir Bjernes
 Del

Recommended Posts

Gjest Geir Bjernes

Viser til scannet kirkebok for Folden 1745-1791 Permanent sidelenke: Lenke Helt nederst på høyre side, under Jordsat 1. Et u=ægte Barn, fød av Lap Tøsen -- Olsdtr av Schierstad Menighed,-- Noen som greier å tyde fornavnet til nevnte dame?Mvh Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Lauritzen

Denne var ikke lett. Eli er det neppe. Det er jo bare tre bokstaver, den første er I eller J. Ved å sammenligne med andre navn på denne siden, f. eks. Ingeborg, er det sannsynligvis en I. Den andre bokstaven er vel en x, og den tredje en i. Altså Ixi ! Kanskje presten har oppfattet hennes samiske navn slik ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Asbjørn Lind

Jeg oppfatte 1. bokstav som I og siste som i, og den mellomste som l, altså Ili, samisk uttale for Eli eller Elen. Dette er en ganske utbredt samisk uttale i Folda (d.v.s. prestens forståelse av det navne-uttalen). For meg synes det som om presten har vært uforsiktig med blekk, se spesielt mellom i og O i samme høyde som 'klatten' over l. Denne er helt uten mening, og nærmest et bevis på at det som er lagt over l-en i Ili også er utilsiktet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.